Tits and Tats Tattoo Studio

Guía de cures generals

Cures pírcing

Protocol general de cures per a pírcings*

Les cures del pírcing es basaran en dues parts fonamentals: la correcta higiene de la zona perforada i els correctes hàbits.

Higiene

Durant el procés de curació (de 60 a 90 dies) haurem d’extremar la higiene en la zona perforada, i diàriament haurem de netejar-la dues vegades (si suem o se’ns embruta, haurem de fer-ho també).

Per a netejar-lo necessitarem:

Sèrum fisiològic: recomanem el nostre producte estrella per a la curació de pírcings NEILMED, ja que el seu contingut sempre es mantindrà estèril i al ser format esprai a pressió ens facilitarà molt la tasca.

Gases estèrils: a poder ser TNT (teixit sense teixir) els isòtops de cotó poden fer la mateixa funció, però no són tan recomanables, ja que és possible que deixin fibres.

Com netejar el pírcing:

Recomanem fer la higiene del pírcing en un bany amb suficient llum, i còmode.

Abans que tot, ens netejarem molt bé les mans amb aigua i sabó.

Tot seguit aplicarem el sèrum a la gasa estèril i a la perforació i per arrastrament de forma circular, treure’m la supuració líquida o cristal·litzada.

Si fem les cures amb el producte NEILMED, simplement aplicarem l’esprai a pressió a la perforació (ambdós costats) amb una distància prudencial. No serà necessari assecar.

A la dutxa diària podrem netejar la perforació amb aigua i sabó, sense moure la joia. Molt important assecar la perforació amb assecador per treure la humitat.

 

Bons hàbits

Tenir hàbits saludables ajudarà al fet que la perforació sani millor i abans, hàbits com l’alimentació, i la higiene són molt importants, però també ho és:

Mantenir la perforació allunyada de les mascotes.

No apropar-hi elements que poden estar bruts com mòbils o auriculars.

✷ Vigilar en desvestir-se, en usar casc de moto…

No fer ús de cinturons/pantalons de tall alt en el cas dels pírcings abdominals.

Important comprovar els tancaments periòdicament, la joieria enroscada, pot afluixar-se i podem perdre-la! Serà crucial comprovar sempre que el top de la peça està ben enroscat després de les cures.

 

Mals hàbits

Ni tocar ni girar la joia.

No extreure la joia, ni desenroscar cap part.

✷ No fer servir antisèptics (povidona iodada, clorhexidina, aigua oxigenada, alcohol…).

No fer servir cap crema antibiòtica, ni vaselina.

No tinguis pressa en canviar la joia, ho farem un cop curada i quan ho facis sempre fer ús de joieria de bon material (titani o metalls nobles com l’or o la plata).

No t’has d’obsessionar, ni preocupar en excés, l’estrès pot afectar negativament al procés de curació del pírcing.

No fer cas ni a amics, pares o padrins. Qualsevol dubte serà resolt pel teu piercer de confiança.

 

*Per a pírcings orals, consultar amb l’estudi per a pautes específiques de la zona perforada.

 

Pots demanar cita per a la revisió del teu pírcing fet click aquí.

 

Cures tattoo

Depèn de les cures del tattoo, el resultat d’aquest serà millor o pitjor, per això hem creat aquesta petita guia de com curar-se un tatuatge:

Els tattoos han de curar-se, ja que són una ferida, però ho farem d’una forma diferent de com curaríem una lesió convencional, pel fet que el principal objectiu de la curació d’un tattoo és evitar la infecció de la zona tatuada, però també és molt important, que aquest, un cop curat, quedi en òptimes condicions (intensitat del color, cicatriu uniforme, absència de queloides…).

El protocol de cures de tattoo es basarà a extremar la higiene de la zona, per evitar possibles infeccions i, per una altra banda, ajudar a reparar i hidratar el teixit per a tenir una curació ràpida i eficient. Hi ha molts tipus de tattoos diferents, diverses tècniques i moltes formes de plantejar la cura d’un tattoo. Aquesta petita guia tractarà la cura de forma general, si tens dubtes de com curar el teu nou tattoo, et recomanem que et posis en contacte amb l’artista que t’ha fet el tattoo i així valorar el teu cas.

 

Primeres hores:

 

Unes hores després de tatuar-nos, hauríem de retirar el plàstic film o apòsit que ens ha ficat l’artista i hauríem de netejar la zona (zona tatuada i pel voltant). En aquest moment el tattoo estarà inflamat, segurament vermell i pot ser que supuri fluids com plasma, sang, pigment… (Serà normal que ens supuri durant unes hores o inclús dies, dependrà de la mesura i tipus de tattoo).

Un cop destapat ens netejarem bé les mans i el netejarem amb aigua i sabó. Un cop sec hauríem de tornar-lo a tapar amb el plàstic film si hem de tapar-lo amb roba, o podem deixar-lo a l’aire una estona, evitant els cops i que s’embruti. Recomanem tornar a ficar film després de cada cura i curar-lo cada 4 hores aprox. durant les primeres 24/48 hores. Passats aquests dos primers dies, ja NO tornaríem a fer servir film, després de la neteja farem servir crema de tattoos, amb Panthenol.

 

Procés de neteja:

 

Fes-ho en un lloc segur, un bany de confiança, que estigui net i amb els estris necessaris i on et sentis còmode.

El sabó pot ser gel de bany domèstic, al tractar-se d’una ferida podria ser de pH neutre o indicat per pells sensibles (sense perfums, colorants…). Recomanem aplicador d’escuma perquè la higiene sigui més fàcil i menys molesta.

Aplicarem el sabó fent un lleuger massatge, sense rascar ni utilitzar cap esponja ni raspall. Un cop net, traurem el sabó amb aigua (evitar l’aigua molt calenta). Important que no quedi restes de sabó. Per assecar-lo, usarem paper de cuina (d’un rotlle nou i net, destinat per a aquest ús), l’usarem fent copets, absorbint la humitat, evitarem rascar el nou tattoo.

Aplicarem la crema a la zona del tattoo, ficant una lleugera capa, per a lubricar i hidratar-lo. Abans de ficar la crema, el tatuatge sempre ha d’estar net i sec. La freqüència de l’ús de la crema dependrà de la necessitat de cada tatuatge, ho farem diversos cops al dia, sempre que el tatuatge ho reclami (estigui deshidratat, sec o després de cada dutxa o higiene).

A Tits and Tats recomanem Balm Tattoo, amb les seves diferents opcions (original, vegana i solar), també teniu diferents formats que s’adeqüen a la necessitat de cada tatuatge.

⚠ Recordeu que les cremes haurien de ser d’un sol ús, i s’haurien de gastar per al tatuatge en qüestió. Si una crema ens queda oberta i no la utilitzem abans de l’any, no podrem garantir uns bons resultats. ⚠ 

Durant la curació el tatuatge es pot pelar i poden sortir crostes, és molt important no arrencar-les i tenir paciència, a poc a poc aniran caient.

Durant aquest procés els colors es poden veure apagats o desiguals, amb intensitats diferents. Hem de pensar que en aquest moment la pell s’està cicatritzant i regenerant, valorarem el resultat final del tattoo a les 4/5 setmanes aprox.

En tatuatges molt reomplerts, la pell pot quedar brillant i amb una textura inusual durant més temps, hidratar fins a veure que la pell té el mateix tacte i aspecte que la pell no tatuada.

 

Què no he de fer durant la curació del tatuatge?

 

✷ No hauries de rascar la zona, poden sortir crostes o pelletes i les arrancaries, per tant, en aquella zona podria no quedar el pigment uniforme i s’hauria de tornar a tatuar.

✷ Practicar esports de contacte on la zona acabada de tatuar es pugui veure afectada.

✷ Usar cremes que no siguin especialment indicades per a la curació de tattoos. Cremes hidratants no destinades per aquest ús poden afectar negativament a la correcta curació.

✷ Portar el plàstic film més dies delsl indicats. Portar més temps el plàstic faria que es prolongués la curació i augmentaria el risc d’infecció. Tampoc el podem portar moltes hores seguides.

✷ Mai posar crema des de l’inici, ja que la ferida estaria massa oberta i com que la gran majoria de cremes de curació porten alcohols, ens faria mal, ens picaria i podria afectar el resultat del tattoo. Tampoc ficar crema i film després! Seria el caldo de cultiu ideal per a tota mena de bateries!!

✷ No exposar el tatuatge als raigs UVE i UVA del sol o artificials. La pell ens protegeix d’aquesta radiació, la lesió d’un tatuatge deixa al descobert les parts internes d’aquesta i si ens exposéssim a ells, ens comportaria riscos importants per a la salut.

✷ Evitar les saunes, banyeres, piscines, jacuzzis o banyar-nos en mar, rius, pantans… (no confondre amb la dutxa!! Familiars, amics i desconeguts agrairan que et dutxis diàriament!).

✷ Preocupar-te! Estàs amb molt bones mans, confia en el teu criteri (per haver-nos elegit) i en nosaltres. Viure aquest procés amb preocupació i estrès no ajuda al fet que sani el tatuatge en condicions.

Cures microblading

El procés de cicatrització del maquillatge permanent, pot allargar-se fins a 2 mesos. Després d’aquest temps i el retoc, podrem veure el resultat final.

Per tal d’optimitzar els resultats, mantindrem una cura i una higiene adequada per a les nostres celles:

Durant la primera setmana, ens les netejarem amb sabó neutre amb els mateixos dits o amb l’ajuda d’un cotonet, secant-les a tocs amb paper de cuina. Seguidament, aplicarem la crema cicatritzant que ens hagi facilitat el centre.

Aquests primers dies, tindrem cura que no ens toqui l’aigua directament a la ferida, recolzant el cap enrere a la dutxa i evitant el contacte directe de l’aigua a l’hora de fer les neteges diàries.

Recorda evitar el sol/UVA, maquillar la zona o ficar-hi cosmètics, la suor excessiva i el pols.


Com evolucionaran les meves celles durant els primers 30 dies?


El primer dia, lluirem unes celles perfectes i definides.

A partir de les primeres 24 hores, aquestes es veuran més fosques i carregades, inclús es pot arribar a inflamar la zona, no t’espantis, aquestes s’aclariran de nou i la inflamació és comú al tractar-se d’una ferida.

A partir de la setmana començarà a aparèixer una sensació de sequedat i inclús, pot sortir escames o crostes. Evita en tot moment, rascar-les o arrancar-les.

Després dels primers 15 dies podries veure un desvanidament de les celles, perden intensitat i es poden arribar a esborrar certs traços, és totalment comú, per això sempre es realitzarà un retoc al cap de 30 dies de la primera cita.

Gemmes dentals

Durant les primeres 3 h evitarem menjar, especialment, aliments durs.

Les 12 hores vinents, recomanem no raspallar-se les dents ni mastegar xiclet, així com ingerir alcohol, sucs, refrescos o cafè. Evitar tocar la gemma ni amb la llengua, ni amb les mans.

I les cures a llarg termini?

Es recomana un raspall suau, o en el cas del raspall elèctric, evitar el contacte directe.

No mossegar-se les ungles.

No mossegar aliments durs on és la gemma o bé, obrir qualsevol cosa que es resisteixi amb les dents.

I quant dura?

Depèn de factors com la neteja o les cures, però podem dir que la gemma restaria un any de mitjana.

I si me la vull retirar abans d’aquest període?

Acudeix al teu dentista, ell serà l’únic que podrà eliminar-la sense fer malbé l’esmalt de les dents.

Eliminació de tatuatge mitjançant làser

A Tits and Tats Tattoo Studio, després de la sessió de làser d’eliminació de tatuatges, apliquem un apòsit per a la correcta cura posterior.

Aquest apòsit manté la zona de la ferida neta de gèrmens i evita que els frecs afectin la zona. A més ofereix la màxima protecció davant de qualsevol fricció o fregament.

El Film és waterproof i completament antibacterià i impedeix que els agents patògens i la contaminació externa puguin entrar a la ferida i gràcies a la seva microperforació permet que la ferida s’oxigeni i alliberi l’excés de vapor d’humitat.

És lleuger, còmode de treure i flexible.

Aquest apòsit l’hem d’aixecar unes 48 h aproximadament o fins que es comenci a enlairar. El retirarem amb cura amb aigua tèbia a la dutxa.

Un cop retirat l’apòsit hem de rentar amb aigua i sabó pH neutre, assequem bé a l’aire, amb assecador o amb paper de cuina donant copets i seguidament apliquem una fina capa de crema dermatològic làser cream (o similar), que és una crema específica per a l’eliminació de tatuatges que conté antisèptic natural i compostos cicatritzants.

Aplicarem la crema 2 o 3 cops al dia, 15 o 20 dies després de la sessió d’eliminació de tatuatges.

Si veiem que després de 15 o 20 dies la pell del tatuatge continua estant una mica seca, seguirem aplicant crema hidratant, fins a la pròxima cita.

Què no hem de fer?

No hem de prendre el sol, ni tampoc raigs UVA fins que no hi hagi el tatuatge totalment curat, sempre respectant un mínim de 15 dies. Després ja et podràs exposar al sol, però amb la precaució de posar-te crema protectora de pantalla total (mínim 15 dies més).

Sempre serà millor treure’l a l’aire que treure’l tapat (mai tapar-lo amb film plàstic), només l’hem de tapar (amb unes gases que transpiren) quan hi hagi perill d’infecció, per exemple, quan hi ha perill que entre brutícia a la ferida, o també podem tapar-ho amb unes gases per protegir el tatuatge de rascades.

Cal evitar el contacte amb els animals, sempre que tinguem ferida, per evitar possibles infeccions.

Després de la sessió de làser d’eliminació de tatuatges, és normal que apareguin ampolles o que s’hagin pujat, no hem d’explotar les ampolles, ni tampoc arrencar les costes, si s’exploten per accident, seguirem amb el mateix procediment, però aplicarem alguna crema antibiòtica (per exemple Silvederma). Mantenir bé net i hidratat amb una capa fina de crema antibiòtica, per evitar infeccions.

Haurem d’evitar anar a platges, no podrem entrar a piscines, ni tampoc posar-se a saunes fins que estigui el tatuatge completament curat, un mínim de 15 dies després de la sessió d’eliminació de tatuatges.

Hem d’anar amb compte amb sudoracions excessives als esports o a la feina, haurem d’evitar suar massa els dies posteriors a la sessió làser, per evitar infeccions.

Consells:

L’oli de Rosa Mosqueta ajuda a regenerar la pell, després d’una sessió de làser d’eliminació de tatuatges. Per això és recomanable posar-se oli de Rosa Mosqueta, a partir de quan ja no hi hagi ferida al tatuatge (a partir de la tercera setmana després de la sessió).

S’aconsella dur roba folgada els dies posteriors a la sessió, per tenir cura que no fregui la zona.

Evitar dutxes d’aigua calenta a la zona del tatuatge els dies posteriors a la sessió, per tenir cura que no s’inflami gaire.

Si ets una persona esportista, intenta evitar sudoracions excessives i també ves amb compte amb els frecs els primers 15 dies.